FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, Misafir.
Son Ziyaretiniz:
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıKayıt OlGiriş yapupload

Paylaş | 
 

 Erikli Dolma

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Adminiçe
YÖNEETİCİ
YÖNEETİCİ
avatar

Mesaj Sayısı : 1947
Kayıt tarihi : 29/12/09
Yaş : 30
Nerden : konya

MesajKonu: Erikli Dolma   Paz Nis. 04, 2010 7:56 pm

Malzemeler
250 gr yağlı kıyma
2 adet patlıcan
½ kg kabak
6 adet dolmalık biber
125 gr asma yaprağı
½ kg domates
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı margarin
½ kg can eriği
2-3 adet soğan
½ baş sarımsak
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın. Yaprakları hafifçe haşlayın.
Pirinci ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın.
Çıkarılmış sebze içlerini doğrayın.
Domateslerin kabuklarını temizleyin çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın.
Bir kapta kıyma domates kıyılmış sebze içleri yağ salça doğranmış soğan sarımsak tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
Pirinci ilave ederek yoğurun. Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını kapatın.
Dolmaları tencereye yerleştirin. Yaprakları doldurup ayrı bir tencereye yerleştirin.
Üzerlerine ve çevresine yıkanmış erikleri yerleştirin.
Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ilave ederek dolmaları önce hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirin.
Dolmalar dinlendikten sonra eriklerle birlikte servis yapın.

AFİYET OLSUN

_________________






Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://taha2007.forum-for-him.com
 
Erikli Dolma
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Dolmalar Zeytinyağlılar-
Buraya geçin: