FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, Misafir.
Son Ziyaretiniz:
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıKayıt OlGiriş yapupload

Paylaş | 
 

 HAMSİLİ PİLAV

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nuran34
Co Admin
Co Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 131
Kayıt tarihi : 17/04/10
Nerden : istanbul

MesajKonu: HAMSİLİ PİLAV   Cuma Nis. 30, 2010 5:12 pm

MALZEMESİ

1 Kg. Hamsi,
2 Su bardağı pirinç,1 Su bardağı sıvı yağ,
1 Baş soğan,
1 Çorba kaşığı çamfıstığı,
1 Çorba kaşığı kuş üzümü,
2 Tatlı kaşığı tuz,
1 Tatlı kaşığı karabiber,
1 Tatlı kaşığı toz şeker,
2 Çorba kaşığı mısır unu.

YAPILIŞI

1.Balıkları temizleyip kılçıklarından çıkartarak yap­rak haline getiriniz,
2.Yarım su bardağı sıvı yağda ince kıyılmış soğan ile fıstıkları hafif sarartınız,
3.Suda bekletilmiş, yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ilâve ederek 1-2 dakika ağır ateşte karıştırınız,
4.Pirincin üzerine 3 bardak sıcak su, tuz, şeker, ka­rabiber ve kuş üzümünü ilâve ederek pilavı pişiriniz,
5.35-40 cm. çapında bir tepsiyi yağlayınız,
6.Hamsileri mısır ununa bulayınız
7.Hamsilerin yarısını sırtı tepsiye değecek şekilde aralıksız diziniz.
8.Üzerine pilav yayınız.
9.Hamsilerin diğer yarısını sırtlan dışta kalacak şe­kilde pilavın üzerine aralıksız diziniz.
10.Kalan yağı üzerine gezdirini,
11.Fırında hamsiler kızarana kadar pişiriniz,


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://;/nurannelisleri.blogspot.com
 
HAMSİLİ PİLAV
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Pilavlar-
Buraya geçin: