FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, Misafir.
Son Ziyaretiniz:
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıKayıt OlGiriş yapupload

Paylaş | 
 

 Kışlık közlenmiş kırmızı biber ,kırmızı biber közleme nasıl yapılır

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Adminiçe
YÖNEETİCİ
YÖNEETİCİ
avatar

Mesaj Sayısı : 1947
Kayıt tarihi : 29/12/09
Yaş : 31
Nerden : konya

MesajKonu: Kışlık közlenmiş kırmızı biber ,kırmızı biber közleme nasıl yapılır   Perş. Haz. 10, 2010 5:10 pm

Kırmızı közlenmiş biberleri marketlerden temin edebilirsiniz. Ama ben kendim yapıyorum. Bunu da sizlerle paylaşmak istedim.
Yaklaşık 3-4 senedir hazırlarım. Özellikle kahvaltılarda yada akşam yemeklerinde hazır bir salata gibi oluyor.
Ayrıca Sifalı bitkiler ile ilgili bir sitede ;
"Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili. Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini artırıyor. Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze, aynı zamanda içerdiği beta karotin ile bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor."
diye bir yazı okudum. Paylaşmak istedim.
Malzemeler:
5 kilo kırmızı Et Biberi (buruşuk yada bereli olmasın. Soyulması çok zor oluyor.)
1 Su bardağı Zeytinyağı
1 su bardağı sirke
1 çay bardağı tuz
1 çay bardağı şeker
2 baş sarımsak
İsteğe bağlı 1 demet maydanoz.
Yapılışı:
Kırmızı biberleri yıkayıp kurulayın. Fırın tepsisine dizin. Ben altına alüminyum folya seriyorum. Tepsinin temizlenmesi de kolay oluyor. (Arkadaşım buzdolabı poşetinde yapmış, oda güzel olmuş.)Fırında 200 derecede 10 dakika bir tarafını; sonra biberlerin altta kalan taraflarını da üste çevirip, 10 dakka da bu tarafını közleyip fırından çıkarın. Bazen bu süreler biberlerin büyüklüklerine göre değişebilir. Siz yine de kontrol edin. Fırından çıkan biberlerin kabuklarını soyun. Mümkün olduğu kadar bütün halinde kalırsa biber estetik olarak daha güzel oluyor.
Ayrı bir yerde zeytinyağı, sirke, tuz ve şekeri karıştırın.Derince bir kabın içine önce 5-6 adet biber 2-3 kaşık sos seklinde biberle bitene kadar yerleştirin. kalan sosu en üstüne boca edin. Kabın üstünü kapatarak bu şekilde buzdolabında bir gece bekletin. Sarımsakları temizleyip doğrayın. Büyüklükleri sizin damak zevkinize bağlı. Maydanozları yıkayın ve yapraklarını saplarından ayırın. sarımsakla maydanozu birbirine karıştırın.
daha sonra 3 kiloluk bir kavaoza bir miktar biber dizin altına daha sonra maydanozlu harçtan koyun. Yine bir miktar biber üzerine dizin bu şekilde kavanoza yerleştirin.
Yemeye doyamıyacaksınız.
Ben yaklaşık 4 aydır kavanozu buzdolabında muhafaza ediyorum. Tadında hiç bir değişme olmadı.
Kavanozu seçerken özellikle kapağının contalı olmasına dikkat edin.




alıntıdır

_________________






Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://taha2007.forum-for-him.com
nimet
Moderatör
Moderatör
avatar

Mesaj Sayısı : 92
Kayıt tarihi : 23/02/10

Cüzdan
Altın Altın: 0
para para: 0

MesajKonu: Geri: Kışlık közlenmiş kırmızı biber ,kırmızı biber közleme nasıl yapılır   C.tesi Haz. 12, 2010 7:34 pm

süpersin canım emeğine sağlık
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kışlık közlenmiş kırmızı biber ,kırmızı biber közleme nasıl yapılır
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SAÇ KESİMİ??
» Undertaker Vickie Guerrero'ya Tombstone (Mezartaşı) Yapıyor!
» TripKolic Ropörtaj
» Evvabin namazı nedir, nasıl kılınır?
» Psd Nasıl Yapılır?[Resimli]

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Püf Noktalar-
Buraya geçin: